Beatlesfanclub NL

Op vrijdagavond 18 september a.s. vanaf 20.00 uur vindt in het Teejater in Naaldwijk een bijzonder evenement plaats.
 
Het Teejater in Naaldwijk, Museum RockArt uit Hoek van Holland en de fanclub “It’s Elvis Time”  staan stil bij het feit dat Elvis Presley en The Beatles elkaar hebben ontmoet in 1965. Hun ontmoeting mondde uit in een spontane jam-sessie.  Deze jamsessie wordt die avond nagespeeld met Steve Halliday (UK) en the FABruary Four! (NL) 
 
In de ochtend van 27 augustus 1965 vond de historische ontmoeting plaats tussen The Beatles en Elvis Presley. The “boys from Liverpool” waren tijdens hun Amerikaanse tournee op bezoek in het huis van Elvis, 565 Perugia Way, Bel Air, Los Angeles. 
 
De Nederlandse Beatles cover band FABruary Four en de wereldberoemde Engelse Elvis tribute artiest Steve Halliday gaan op 18 september terug in de tijd. Zij zullen deze historische ontmoeting in een jamsessie naspelen. Uiteraard spelen zowel The FABruary Four als Steve Halliday ook nog een eigen set met de grootste hits van respectievelijk The Beatles en Elvis Presley. 
 
Een avond top entertainment voor slechts € 10,-- in de voorverkoop (€15,00 aan de zaal) 
Kijk voor meer informatie op: 
  
Wanneer:        Vrijdagavond 18 september 2015, 
Aanvang:         20.00 uur. 
Waar:               Teejater Naaldwijk, Havenstraat 43-45, 2671 GH Naaldwijk. 
Wat:                Elvis versus The Beatles, It was 50 years ago! 
Door:               The FABruary Four en Steve Halliday 
Organisatie:     Teejater te Naaldwijk en Museum RockArt in Hoek van Holland i.s.m. de Officiële Nederlandse Elvis Fanclub It’s Elvis Time.  
Toegang:         € 10,00 

(Bron: itselvistime.nl)

Reacties   

#3 jan hendrik 21-08-2015 17:26
Hee wat gek dat geen van The Beatles het zich herinnert, vooral omdat ze toen erg tegen Elvis opkeken. Maar het zal zo zijn als er zoveel getuigen bij waren. Ik ben benieuwd wat Mark Lewisohn er in zijn volgende boek ( in de serie All These Years) over schrijft. Als Mark bevestigt dat er wel degelijk is samengespeeld dan geloof ik het. Ik realiseer me dat ik nu als een soort ongelovige Thomas over kom, maar ja: Thomas geloofde ook pas toen hij de gaten in de handen zag, dus waarom zou ik het dan wel geloven voordat het onomstotelijk door Mark Lewisohn is bewezen...
#2 Eric van Rooij 21-08-2015 10:17
Beste Jan.
Er is wel degelijk samen gespeeld. Tony Barrow, de pr man van The Beatles, heeft hier over geschreven. Daarnaast is er dit voorjaar in Amerika een uitgebreide tv documentaire over deze happening geweest waarin veel mensen die erbij aanwezig waren nummers genoemd hebben die die dag gespeeld zijn. Hieronder een klein stukje uit zijn verslag van die dag:
With the ice broken, Presley called for guitars to be brought out and a brief jam session took place. Among the songs performed was You're My World, a ballad which Cilla Black had recorded in 1964.
I can't remember all the things that they played but I do remember one of the songs was I Feel Fine. And I remember Ringo, who of course didn't have an instrument, tapping out the backbeat with his fingers on the nearest bits of wooden furniture.
#1 jan hendrik 21-08-2015 07:39
En dit alles gebaseerd op een fabel. Geen van The Beatles kan zich namelijk herinneren tijdens de ontmoeting met Elvis te hebben samengespeeld. Elvis zat volgens de heren (in Anthology) op een basgitaar te spelen, maar zij zelf deden naar hun eigen herinnering niet mee.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636920