Beatlesfanclub NL

Je leeft zeven jaar in de schaduw van de twee grootste songschrijvers en als je dan eindelijk uit hun schaduw kan stappen maak je een topalbum met maar liefst drie LP’s en je scoort je eerste enorme solohit.

Totdat iemand je ineens voor het gerecht sleept wegens plagiaat…… en wint.
Geen scenario voor een film maar iets wat de arme George Harrison daadwerkelijk overkwam. Het album was uiteraard het onvolprezen All things must pass en de single was My sweet Lord die Harrison in 1970 maakte.

Een paar jaar later moest Harrison echter voor de rechter uitleggen waarom het zo veel leek op He’s so fine van The Chiffons. Harrison gooide nog in de strijd dat het akkoordenschema geïnspireerd was op het rechtenvrije Oh happy day, maar daar ging de rechter niet in mee.

En hoewel Harrison totdat zijn dood verbolgen was over het feit dat hij ongelijk kreeg, lijkt het nummer eerlijkgezegd wel erg veel op He’s so fine. Het zat Harrison zo hoog dat hij er wel drie muzikale statements over uitbracht.

Het kleine hitje This song uit 1976 gaat over de rechtszaak en Harrison zou enkele jaren voor zijn dood My sweet Lord 2000 uitbrengen waarop hij net genoeg noten veranderde om niet wederom aangeklaagd te worden.

De derde kwam echter niet op single of album uit maar werd op TV gezongen. Harrison was te gast in de show Rutland Weekend Television van ex-Phytonlid Eric Idle die overigens ook in This song te horen is en later de Beatlesparodie The Rutles zou maken.

Ron Bulters 


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632340