Beatlesfanclub NL

Niet heel lang geleden verscheen het boek “De Veronica Tapes” van Will Luikinga over de opkomst en ondergang van Willem Keukenhof. Een verhaal vol veel drank, drugs, seks en rock ‘n’ roll. Het is niet moeilijk om in de fictieve Willem Veronica-baas Rob Out te herkennen. Wat niet in het boek staat is dat er een link is tussen Rob Out en The Beatles. En daar kwam ik ook bij toeval achter want Rob Out heeft er nooit over gepraat.

Het begon al in begin jaren ’60 in Hamburg, waar Out The Beatles – dus voordat ze beroemd waren – voor het eerst ontmoette. Hij was daar op vakantie en zij traden er op. Het was Lennon die op Out afstapte, omdat eerstgenoemde het leuk vond eens met iemand te praten die niet uit Duitsland kwam. Lennon merkte op tijdens dat gesprek dat Out niet voor geld bij The Beatles hoefden aan te kloppen omdat ze niets verdienden, maar als ze beroemd zouden worden moest hij maar contact met ze opnemen.

En dat is Rob Out nooit vergeten want hij schreef hij ze een brief toen ze eenmaal waren doorgebroken en werd vervolgens door John Lennon uitgenodigd om naar Liverpool te komen. Daar bleef het echter niet bij want het briefcontact bleef en uiteindelijk nodigde Paul McCartney Rob Out om naar Oostenrijk te komen, waar The Beatles een deel van de film Help! Opnamen. McCartney haalde Out zelf op van het station.

Wel drukte Lennon Rob Out op het hart dat hij niets over de inhoud van de film mocht vertellen. Als dank zou hij als eerste de proefpersing van de single Help! krijgen, zodat hij de wereldprimeur had van het nummer. Rob Out heeft die geheimhouding wel heel letterlijk genomen, want hij heeft het verhaal alleen aan Skip Voogd ooit verteld en er verder nooit over verteld. Dat hij wel degelijk The Beatles kende blijkt echter ook uit een foto van Rob Out met Paul McCartney.

In Oostenrijk werd ondermeer de clip Ticket To Ride opgenomen voor de film. Daarin zien we The Beatles skieen, iets dat ze nog nooit eerder hadden gedaan en waarvoor niet eens stand ins werden gebruikt! En er zit nog een Nederlands tintje aan die opnames: de jasjes die ze dragen waren gebaseerd op de jasjes van de Nederlandse PTT, die ze een jaar geleden hadden gezien tijdens hun fameuze rondvaart door Amsterdam. Terug naar Ticket To Ride, dat op dat moment al een hit was (er stond op het label dat het uit de binnenkort te verschijnen film “Eight arms to hold you” kwam).

Ticket to Ride – de eerste Beatlessingle die langer dan 3 minuten duurde – stond vrij snel op de band. De eerste take was niet compleet en de tweede take is degene die de basis vormde voor de single. Ook was het nummer te vinden in het liverepertoire van de band zoals blijkt uit deze versie uit het Wembley Stadium in 1965.


Reacties   

#1 Mal Evans 03-09-2016 14:13
Hoi Ronald.
Leuk verhaal, maar is niet geheel onbekend.
Die hardst onder ons weten dit misschien wel.
Ooit heb ik een foto hiervan gezien, waar Rob Out vaag op te zien was.
Misschien weet Jan Hendrik meer.

Grts Mal Evans

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
383110