Beatlesfanclub NL

1 juni was het precies 48 jaar geleden dat Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band de winkel haalde.
 
Sgt. Peppers was het kindje van met name McCartney. Hij bedacht dat als The Beatles zich als een andere band, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club band, zouden voordoen, ze vrij waren om welke experimenten dan ook te doen. En de band leefde zich dan ook compleet uit. John Lennon had niet veel nummers op de plank, maar kon het ook niet aanzien dat McCartney alle nummers voor zijn rekening nam dus ging toch op een moment flink aan de slag.
 
Lennon was altijd goed om zijn inspiratie uit zijn directe wereld te halen en op Peppers haalde hij die bijvoorbeeld voor Being for the benefit of Mr. Kite uit een oude circusposter, waarvan hij bijna letterlijk de hele tekst overschreef. Voor A day in the life baseerde hij zich op een aantal krantenkoppen over gaten in de weg en het auto-ongeluk van een vriend (en zong ook eerlijk: I read the news today, Oh boy.....).
 
Ook Good morning, good morning zit vol verwijzingen. De titel is gejat van een Kellog's cornflakes reclame. Verder zingt Lennon "it's time for tea and meet the wife", wat geen verwijzing was naar zijn toenmalige echtgenote Cynthia, maar naar de soapserie Meet the wife. Dat Lennon zich er tekstueel zich wat makkelijk af maakte wil niet zeggen dat zijn songs minder avontuurlijk zijn dan die van McCartney, ook al begon het als een simpele demo (bijgevoegd). 
 
Op Good morning, good morning horen wij bijvoorbeeld allerlei dierengeluiden. En er zit nog een logica achter, want elk dier wordt opgevolgd door een dier die de voorganger zou kunnen bang maken of doden en die door Geoff Emerick, de trouwe technicus aan elkaar werden geplakt.
 
Het begint met een haan, een subtiele verwijzing naar de Kellog's commercial. En het eindigt met een haan die overgaat in de gitaar die de reprise van Sgt. Peppers aankondigt.
 
 
 
Ron Bulters
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
633050