Beatlesfanclub NL

Een paar jaar terug vierde de Engelse koningin dat zij 60 jaar geleden de troon besteeg, onder meer met een groots concert dat door Paul McCartney werd afgesloten.
 
Twee gemiste kansen: wat had het toch leuk geweest als Elton John The Bitch is Back had gezongen voor Elizabeth en als Paul McCartney Her Majesty voor haar had gezongen. Dat deed hij wel 10 jaar daarvoor overigens.
 
Hoe zat het ook al weer met Her Majesty. Na 30 seconden stilte na The End was ineens een luid gitaarakkoord te horen, gevolgd door het kortste Beatlesnummer ooit: Her Majesty, waarvan het slotakkoord niet te horen was. Het stond niet eens op de hoes van de oorspronkelijke persingen. Het was niet de eerste keer dat The Beatles een grap op het eind van een album uithaalde: A day in the life van Pepper's werd gevolgd door een hoge toon die alleen door honden gehoord zou kunnen worden en een eeuwigdurende kakafonie in de uitloopgroef.
 
Dat Her Majesty op de plaat eindigde was te danken aan McCartney. Het nummer maakte namelijk oorspronkelijk deel uit van de lange medley op kant 2 van Abbey Road, tussen Mean Mr. Mustard en Polythene Pam. Op het eind werd besloten het nummer er uit te knippen. Ware het niet dat McCartney het aan het eind van de mastertape van Abbey Road plakte, waardoor het toch de plaat haalde.
 
Dat verklaart ook waarom het nummer met een elektrisch akkoord begint terwijl de rest akoestisch is: dat was het laatste akkoord van Mean Mr. Mustard. En het laatste akkoord van Her Majesty is nog te horen aan het begin van Polythene Pam.
Hoewel de tekst niet heel aardig is voor Elizabeth, werd McCartney jaren later toch tot ridder gestagen en mag zich dus Sir noemen. Ringo Starr heeft overigens ooit Elizabeth Reigns gemaakt, een nummer dat nog onaardiger was voor haar.
 
Nu kan iedereen met een computer het er weer tussen plakken maar dat is niet nodig want die is hier bij gevoegd. Een frisse blik op een bekende medley. Beter? In ieder geval anders!
 
 
Ron Bulters
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
631980