Beatlesfanclub NL

Seth Swirsky is vooral bekend doordat hij de hit Teil it to my heart voor Taylor Dayne schreef.
 
Zijn film Beatles stories is op DVD verkrijgbaar. Voor deze film interviewde hij ongeveer 110 beroemdheden over hun favoriete anekdote over hun ontmoeting met een van de Beatles. Zo ook Brian Wilson van The Beach Boys. Zijn favoriete herinnering is dat Paul McCartney het nummer She's leaving home voor Brian en zijn vrouw zong, voordat het uitgebracht werd.
 
Merkwaardigerwijs is het favoriete nummer van Brian die, net als McCartney, het Lennon-nummer Across the Universe.
 

De meeste mensen kennen Across the Universe van het album Let it Be, maar daar was het oorspronkelijk niet voor bedoeld.
 
Het nummer werd al in februari 1968 opgenomen als mogelijke nieuwe single. Het was ook de eerste keer dat er vrouwenstemmen op een Beatlesplaat te horen zouden zijn. Geen professionele zangeressen overigens, maar twee Beatlesfans die bij de studio werden weggeplukt. De keuze voor een nieuwe single viel op Lady Madonna, zodat Across the Universe op de plank bleef liggen. Het zou vervolgens, met de toevoeging van wat natuurgeluiden (en veel sneller afgedraaid dan opgenomen) op de liefdadigheids LP "No One's Gonna Change Our World" uitgebracht worden.
 
Omdat te zien is hoe The Beatles het nummer spelen in de film Let it Be, kwam het uiteindelijk ook op die plaat terecht. Daarvoor werd geen Let it Be versie gebruikt, maar dezelfde versie uit 1968. Alleen werden de natuurgeluiden en wat achtergrondzang weggehaald en omdat producer Phil Spector niet van half werk hield, werd ook nog een orkest en koor toegevoegd. En zo zijn er twee versies in omloop.
 
Er zijn er nog veel meer. Uiteraard de Let it Be-versies, maar ook een versie uit 1968 waarvoor heel veel geluiden achterstevoren werden opgenomen. En die is nooit uitgebracht.
 
Ron Bulters
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
632930