Beatlesfanclub NL

He, hé wat een bevalling was deze column. Meestal heb ik altijd wel een vaag idee waar ik het met jullie over wil hebben. Maar deze keer stond ik droog.

Als jarenlange columnist (20 jaar bedrijfsblad) ga je dan even bij je zelf te rade.
Het is natuurlijk een komkommer zomertje geweest wat de Fab4 betreft, behalve dan Paul in Ziggo, maar voor de rest viel het wat tegen.
Beetje geneuzel in de ruimte, o.a. Ringo met zijn foto boek, hartstikke leuk hoor daar niet van, maar ik ga daar niet van uit mijn dak.

Ja , en dan is daar altijd weer Paul die weet hoe hij zijn Beatlepeople warm moet houden. Hoe doe je dat . Heel simpel, ouwe meuk in een nieuw jasje. En dan heb ik het natuurlijk overTug of War en Pipes of Peace. Ik kan mij best indenken dat er fans zijn die deze her uitgave per se willen hebben, maar de wat oudere fans zoals ik die een hele GROTE kast vol hebben met Alternates, demo's, illegale opnames van zowel de Fab 4 als van de heren solo, krabben eerst even op hun hoofd voordat ze tot koop overgaan. Alles wat de heren in de loop der jaren hebben uitgebracht, dat hebben de meesten van ons in veelvoud. De enige motivatie om tot aanschaf over te gaan is de geremasterde muziek.

Ja, en dat brengt me dan bij hosanna en hoezee stemming die nu al weer een paar weken wereldwijd onder de fans leeft. Nog een week en dan komt hij uit.
De “Beatles 1” op cd, dvd en Bluray. De 1 hebben we natuurlijk allemaal al.
Dus dat zal niet al te veel nieuws brengen, om ons lekker te maken heeft Giles Martin, (de zoon van )wat stereo kanaaltjes omgewisseld onder de mom van nieuwe mix.
Vind ik prima, want ik heb ook genoten, en geniet nog van Beatles Love.
En dat was een aaneenschakeling van mixen om van te smullen.

Dus daar zal het niet aan liggen, waar ik wel benieuwd naar ben zijn de video clips.
Ik heb alle clips al jaren op dvd in huis, maar heb op onze site al wat voorproefjes gezien van gerestaureerde clips, potverdorie dat verschil in kwaliteit spat van je scherm af. En dan ben ik net als de rest, dan laat ik al mijn vooroordelen vallen en wil ik het eigenlijk gewoon hebben. Alleen groot dilemma, wat moet ik dan met al die dvd,s met al die mooie clips, de meeste in zwart wit maar ook in kleur.
Als mijn jongste zoon ze niet wil hebben dan doe ik ze over aan de Beatlesfanclub om de clubkas te spekken..

En weet je wat nou zo leuk is, ik ben een van de uitverkorenen om zaterdag 7 november in de 192 TV studio de première op TV mee te maken.
Rob Stenders zal ons 3 uur lang door de clips heen helpen. Ben razend benieuwd.
Stenders is natuurlijk een Beatlesfan , maar mocht hij wat achtergrond informatie over de clips willen weten, dan heeft hij het juiste publiek.

Tjonge, wat is het toch jammer dat John dit nooit heeft mogen meemaken.
Wat zal hij van de Anthology gevonden hebben. Was toch echt het project van Paul.
Zal het er anders uitgezien c.q. geklonken hebben met John's bemoeienissen.
We zullen het nooit weten, We missen hem, en daar om even een mooie foto.


Zo, dit was het leesgedeelte, nu is het weer tijd om te luisteren.
Ik heb weer een audiootje voor jullie geknipt en geplakt.
192 heeft altijd al een warm hart voor The Beatles gehad.
Dat begon al bij 192 uit zee. Lex Harding ruimde al een half uur Lex Show in voor de Fab 4. En last but not least B-Day op 192 . 29 februari 1972.
Uit die dag de Rob Out show met de Beatles top 10. Het studio fragment van Hey Jude kennen jullie allemaal wel, maar toen wij dat in 1972 hoorden viel je bij wijze van spreken uit je stoel van opwinding. Beatles waren pas twee jaar officieel uit elkaar, en af en toe druppelde er een bootleg bij je platenhandelaar onder de toonbank
bootlegs waren in die tijd nog super illegaal. Het kot was je lot als jer in handelde.
Ok, genoeg gepraat. Ik vind het weer leuk om de stem van Rob weer te horen.
Hoop jullie ook.

See You Beatle People

Ad Tervoort





U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
638000