Beatlesfanclub NL

Paaszaterdag kunnen Beatlesliefhebbers weer hun hart ophalen tijdens de Beat Meet in het Best Western City Hotel aan de Lange Mare 43 in Leiden.

Op deze Beatles beurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP's, singletjes, CD's, DVD's, boeken, bladen,video's en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn.

En dat niet alleen: Barry Finch, een van de leden van het kunstenaarscollectief The Fool zal ook langskomen en geinterviewd worden. 

Hoe zat dat ook al weer met The Fool?

The Fool bestond naast Barry Finch uit Simon Posthuma (de vader van Douwe Bob), Josje Leeger en Marijke Kooger. Het waren de enige Nederlanders (Barry was Brits) die een intense samenwerking kregen met The Beatles. Zo ontwierpen ze een hoes voor Sgt. Peppers, die overigens afgekeurd werd, ze moesten genoegen nemen met de binnenhoes. Daarnaast beschilderde ze auto’s, meubels en gitaren en ontwierpen ze kleren voor The Beatles. Onder andere de kleding in de clip van All You Need is Love. Maar het beroemdst (met The Beatles dan) werden ze door de kleding die ze ontworpen voor de Apple Boutique en de prachtige muurschildering op de muur van de winkel die helaas door klachten uit de buurt niet lang zichtbaar was.

Niet alleen voor The Beatles ontwierpen ze: ook de prachtige hoes van Picknick van Boudewijn de Groot en Evolution van The Hollies was van hun hand. 

En zou ook de basis zijn voor de vriendschap tussen in ieder geval Simon Posthuma en Graham Nash, die tot op heden voortduurt, zij het dat Simon Posthuma door een te ruig leven weinig meer weet. Het was ook Graham Nash die met de Fool de studio in dook voor een merkwaardig album. Het verkocht niet heel denderend en is op LP een echt collectors item. Een beetje psychedelische folk

Graham Nash zou later ook nog in de studio duiken met Simon en Marijke en die scoorden zo waar nog een hit met I saw You in Nederland. Maar van The Fool de albumopener Fly.


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
636850