Beatlesfanclub NL

Toen de Liverpoolse muziekscene floreerde kreeg die al snel een naam: Mersey Beat.

Een naam die meer met geografie dan met een muzikale stroming te maken had, want de meeste groepen hadden hun eigen sound.
Wel is het zo dat toen The Beatles hun successen kregen, bijna alle Liverpoolse bands contracten kregen.

Vele braken in het kielzog van The Beatles door, maar een band die opmerkelijk genoeg de boot miste was Rory Storm And The Hurricanes.
Opmerkelijk, want niet alleen was het een van de populairste en meest professionele bands van Liverpool, het was zelfs die band van wie The Beatles hun drummer Ringo Starr kaapten. Bovendien hadden zowel George als Paul een korte relatie met de zus van Rory Storm.

Het verhaal van Rory Storm is tragisch en merkwaardig. Rory stotterde en is in 1972 onder mysterieuze omstandigheden overleden, samen met zijn moeder. Hoewel er slaapmiddelen en alcohol in zijn bloed te vinden waren, was het niet voldoende om er aan dood te gaan, waarmee zelfmoord waarschijnlijk uitgesloten is. Waarschijnlijk heeft zijn moeder bij de aanblik van haar dode zoon wel zelfmoord gepleegd. Beatlesmanager Brian Epstein wilde de groep niet managen. Merkwaardig genoeg was het wel Epstein die in 1964 een van de slechts twee uitgebrachte singles van de band produceerde, America, uit The West Side Story.

Voor zover ik weet de enige plaat die Epstein produceerde en waar hij ook wat achtergrondzang op deed en Ringo Starr kwam voor de gelegenheid zijn oude bandje versterken met percussie en zang. Het nummer flopte toch. The West Side Story oefende een grote aantrekkingskracht uit op popartiesten, want ook Alice Cooper, Yes en The Fortunes vergrepen zich aan nummers uit de musical. Maar wat Rory niet lukte, lukte the Nice wel. Hun bombastische instrumentale versie van America was een wereldhit.

Ron Bulters

 


U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637210