Beatlesfanclub NL

We hadden het er vorige week al over: The White Album van The Beatles. Het album bevatte 30 nummers en is nog steeds het meest diverse album dat de band maakte.

Hoewel, band......Op de meeste nummers speelden de heren niet eens tegelijk. Onder tijdsdruk werden een aantal nummers zelfs tegelijkertijd in 3 studio's tegelijk opgenomen. En tijdens de opnames boterde het bepaald ook niet tussen de heren. Ringo Starr twijfelde zo zeer over zijn capaciteiten dat hij kort de band verliet. McCartney is zelf geen onverdienstelijk drummer - hij drumt ook alles op het album Band on the Run - en speelde dus gewoon de drumpartij van Back in the USSR in. Toch sloegen The Beatles de plank met die 30 nummers de plank nergens mis. Nou ja.... De meeste mensen zullen Revolution no. 9 overslaan.

En omdat de band in Engeland de regel had geen singles te trekken van een album, grepen anderen hun kans. The Marmalade scoorde daarom een enorme hit met Obladi Oblada. In de afgelopen 44 jaar kwamen daar nog meer bekende covers bij. Siouxy and the Banshees scoorden een hit met Dear Prudence, velen denken dat Heiter Skelter van U2 is, maar het kwam toch echt uit de pen van McCartney, The Beach Boys waagden zich aan het nummer dat een eerbetoon was aan hen, Back in the USSR (er bestaat zelfs een live-versie met Ringo op drums, terwijl hij op het origineel dus niet te horen is). En zo is elk nummer van The White Album wel gecoverd. Maar toch niet Revolution 9? Ja ook die! Onder andere door Shazam die er een bijzonder werk van heeft gemaakt.

En er waren wereldsterren die zich aan onverwachtse nummers vergrepen. Dat Fats Domino ooit Lady Madonna coverde was niet zo raar, McCartney schreef het als immers als een eerbetoon aan Domino. Lovely Rita was al een opmerkelijkere keuze van Fats, maar dat ie ook nog de Beatlessong met de langste titel: Everybody's got something to hide except for me and my monkey coverde, weten weinigen. En niet eens zo slecht.

Een van de merkwaardigste - maar ook een van de leukste - is de cover Savoy Truffle. Dit nummer bespreekt de inhoud van een doos Good News chocolaatjes, waar zijn vriend Eric Clapton tot kiespijn aan toe zich wezenloos aan snoepte (but you have to get them all pulled out after the savoy truffle....). We kunnen ons voorstellen dat men Ella Fitzgerald een Yesterday of Something aan zou raden. Maar wie haar aanraadde om Savoy Truffle op te nemen zal voor altijd een raadsel blijven!

Ron Bulters
















U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637230