Beatlesfanclub NL

PAPERBACK WRITER

Dear Sir or Madam will you read my book,
It took me years to write, will you take a look?
 
Paperback Writer mag dan niet het meest fenomenale nummer van The Beatles zijn, maar het is altijd wel een lied geweest dat tot mijn verbeelding sprak. Want schrijver worden, dat wilde ik ook wel!
 
Zo lang ik me kan herinneren, schrijf ik al verhalen. Geef me een pen, een leeg schrift en mijn fantasie gaat met me op de loop (hoewel ik daar niet per se schrijfgerei bij nodig heb, de hele dag door borrelen er ideeën op). Wanneer ik schrijf, ben ik in mijn element.
 
Ik kan dan ook wel zeggen dat ik mij nu al enige jaren als een vis in het water voel. Niet alleen maakte ik van het schrijven mijn werk, maar ik schreef ook gedreven door aan het verhaal dat mij steeds duidelijker voor ogen kwam te staan. Langzaam kreeg het vorm in mijn hoofd. Het verhaal dat ik wilde vertellen.
 
Een magisch-realistisch verhaal over lotsbestemming, mythische goden en een mogelijke verklaring voor het succes van The Beatles. Want was de manager van deze band, misschien wel de beste band ooit, meer dan wij ons realiseren verantwoordelijk voor het sterrendom van John, Paul, George en Ringo?
 
Inderdaad. Natuurlijk schreef ik een verhaal dat inhaakt op de legende van The Beatles. Hoe kan het ook anders?!
 
En dat brengt mij weer terug bij Paperback Writer, want op een dag was mijn verhaal af. Het was tijd om op zoek te gaan naar een uitgever… Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet altijd de snelste ben, dus mijn literaire meesterwerk bleef enige tijd op de plank liggen. Deze zomer kreeg ik echter ineens weer de kriebels: ik ging brieven schrijven, pakketten maken en bracht het hele zwikkie naar het postkantoor. Hoppa! Uitgevers van Nederland, wees klaar voor het debuut van het jaar!
 
Nu is het algemeen bekend dat het vrij onmogelijk is om als onbekende schrijver bij een uitgeverij binnen te komen. Geen wonder dan ook dat uitgeven in eigen beheer of printing on demand steeds populairder wordt. Daar had ik alleen geen zin in. Tenminste, niet om meteen mee te beginnen. Niet geschoten is altijd mis en geaccepteerd worden door een uitgever geeft toch zeker veel meer voldoening?
 
Nou, ik kan je vertellen: dat geeft het inderdaad! Want ja, enkele weken later ontving ik zo waar een e-mail die ik eerst drie keer opnieuw moest lezen voordat ik het echt geloofde. De uitgever had mijn manuscript gelezen, was enthousiast en voornemens het uit te geven! Woehoe! Je snapt wel dat ik nog altijd door de kamer dans vanwege dit goede nieuws.
 
Het contract is inmiddels binnen en ik ga aan de slag met het nogmaals redigeren van mijn verhaal. En zo wordt mijn droom toch echt werkelijkheid… mijn boek wordt gepubliceerd! I am a Paperback Writer!
 
 
Laura Alblas
 
 

Reacties   

#1 Klaas49 13-09-2015 09:50
Hë dat is leuk Laura!
Toch een bevestiging van je schrijftalent!
Heel veel succes toegewenst.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
637890