Beatlesfanclub NL

Afgelopen dagen is informatie vrijgegeven over de uitvaart van Allan Williams - de eerste manager van The Beatles - die vorige week 86 jarige leeftijd stierf. De plechtigheid zal plaatsvinden op donderdag 12 januari om 11:30 uur in de Liverpool Parish Church en wordt gevolgd door een receptie in het nabijgelegen Atlantic Tower Hotel in Chapel Street.
image 1
De familie vraagt om geen bloemen te sturen, maar geld te doneren aan het Macmillan Cancer Fonds. Een viering van het leven Allan's is ook gepland. Deze vindt plaats in The Cavern Club in Mathew Street op 21 februari - wat zijn 87ste verjaardag zou zijn geweest. Informatie hierover volgt later.
 
Williams was in de jaren 1960 en 1961 de (eerste) manager van de Fab Four en zorgde er voor dat The Beatles optredens kreeg, zowel in Liverpool als in Hamburg. Deze optredens zijn heel belangrijk geweest voor hun latere ontwikkeling. Hij was ook de oorspronkelijke eigenaar van The Jacaranda in Slater Street, die hij in 1958 als een koffiebar opende.
 
Hij vertelde de ECHO: "Ik was altijd trots op The Beatles en ben altijd blij geweest dat ik slechts een klein radertje in het wiel van de beroemdste groep ter wereld ben geweest. Veel mensen vertelden mij dat zij er toen ook graag bij zouden zijn geweest. Het was een erg leuke en spannende tijd, maar we wisten niet dat we geschiedenis zouden schrijven".
 
The Beatles werden later gemanaged door Brian Epstein. Allan zei hierover: "Ik was niet jaloers op Brian en vond hem altijd door en door een ‘gentleman'. Wat Brian deed had ik niet kunnen doen, want ik was niet zo slim als hij en had nooit in die wereld overeind kunnen blijven.”
 
(Vert: Aad Kuling)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven

inloggen / registreren

Geregistreerde bezoekers ontvangen regelmatig onze nieuwsbrief en profiteren van onze kortingsacties.

Anne’s column

08/01/2017
Je kunt ze The Next Generation noemen: de zonen en dochters van The Beatles. Het is voor deze kinderen niet altijd eenvoudig gebleken om te 'dealen' met hun afkomst. Met een vader die één van de...

Ron's Rarities

20/12/2016
Op 8 december 1980 maakte een aantal schoten een einde aan het leven van John Lennon. Een man de na een afwezigheid van vijf jaar weer volop in de studio aan het werk was en van plan was om in 1981 weer...

Zeldzaam !!!!

Fab4Cast

Written on 30/11/2016, 16:24 by Ramon
Bob ‘BDJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!   Klik hier om...
419410